Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau

Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau
Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau
Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau
De in Nederland ontworpen en geproduceerde flexkraag maakt het mogelijk om met 3 verschillende versnellingen te roeien. Lees meer over de Flexkraag...

Artikelnummer

14136010

Gewicht   

0,694 KG

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8720256917397

€ 175,00 *
Prijs per Set

Voorraad : 9

Variatie: Flexkraag Set: Graublau - Roze - Graublau
Aantal: 
Bestellen
 

Geheel nieuw: de Flexkraag

Met de flexkraag kun je in de boot de zwaarte van de riemen verstellen (verder blijft alles hetzelfde). Dan kan beide kanten op: lichter of zwaarder. Met de hand, dus zonder gereedschap, gemakkelijk en snel.

 

Voordelen van de Flexkraag

  • Als je wind tegen krijgt, zet je de riemen iets lichter. Daarmee vermijd je het ontstaan van de zogenaamde 'sleurhaal'. Je kunt het (frisse, kwieke ritme, dat je hopelijk had, blijven behouden. Evenals de haallengte. In een ploeg is dat erg lekker, omdat je dan bij het moe worden toch dat ritme kunt handhaven en daarmee de gelijkheid! De haal inkorten bij sterke tegenwind kan natuurlijk altijd nog, maar is met de flexkraag misschien niet nodig.
  • Als je wind mee krijgt, zet je de riemen iets zwaarder. Daarmee kun je 'druk op het blad houden'. Opmerking: met een 'voorzetkraag' (clam) kan dit niet! Iedereen kent wel het gevoel bij (veel) te licht afgestelde riemen: dat roeit niet lekker (veel slip van het blad); net of je in heel dun water roeit.
  • Als iemand (al of niet in een ploeg) eens een mindere dag heeft, is de flexkraag een probaat middel om dit (onderweg) te compenseren. Bij bekende krachtverschillen (ex aequo conditieverschillen) in een ploeg: per persoon instellen ter compensatie. Dat verhoogt de kans op het vinden van een lekker 'ploegritme'. Vergeet niet: bij moe worden is het ritme je houvast.

 

De flexkraag heeft 3 standen. Je kunt dus één tand lichter of zwaarder per persoon ( 1 cm is behoorlijk en heel goed voelbaar!). Als je die verstelbaarheid wilt houden (voor een lange tocht of wedstrijd) en er grote krachtsverschillen zijn, dan is het verstandig om van tevoren de zwaarte-instelling per persoon aan te passen.

 

Hoe werkt het?

De (gele) ring kan draaien en heeft 3 standen. Vanuit de neutrale middenstand is één klik linksom (tegen de wijzers van de klok in)  een stuk lichter en één klik rechtsom (met de klok mee) een stuk zwaarder

Let op: bij beide riemen hetzelfde doen.

 

Afmetingen en gewicht

De flexkraag lijkt wat groot, maar weegt vrijwel niks. De afmetingen zijn minimaal 85 mm en maximaal 115 mm.

Hoger tempo is ook geen probleem, want hij zit vlakbij de dol en beweegt dus nauwelijks.

 

Montage

De montage is eenvoudig. Meet de binnenboordlengte (B) van de riemen met de conventionele kraag. Dat is de lengte van de buitenkant van  de kraag, die tegen de dol aanligt, tot het eind van het handvat. Meestal is dit iets in de buurt van 89 cm. Haal de conventionele kraag eraf.

De lengte van de gehele flexkraag (in de neutrale middenstand) bedraagt 10 cm. Monteer de binnenkant (dat is aan handvatzijde) van de 2 helften van de (blauwe) flexwartel op B – 10 cm. In de neutrale middenstand staat de (oranje) kraag nu op B cm.

Of: bepaal welke B je wilt (als voorbeeld nemen we weer 89 cm) en monteer de blauwe wartel (binnenkant!) op 10 cm minder. In dit voorbeeld dus op 79 cm.

Handige tip: een streepje op de manchet zetten op de plek van de conventionele kraag kan natuurlijk ook. En van daaruit 10 cm naar binnen.

Hulp nodig?

Bel ons via 071-2340888